Wat te doen?

Wat te doen?

Aandachtspunten

Hieronder een overzicht zodat u een goed beeld heeft van alle aandachtspunten. 
1. Bel een arts

Als u eraan toe bent moet er een (huis)arts geïnformeerd worden. De arts komt langs om het overlijden vast te stellen.

 
2. Neem vooral de tijd

Als iemand overlijdt hoeft u niet meteen te handelen. Doe vooral rustig aan zodat u stil kan staan bij wat er is gebeurd. Als u eraan toe bent mag u mij bellen wanneer u wilt.

 
3. Het verzorgen

Nadat de arts langs is geweest mag u de overledene verzorgen. U kunt mij daarvoor altijd bellen. De laatste verzorging is altijd een erg intiem en bijzonder moment. Als u het niet ziet zitten om het zelf te doen of kan doen dan regel ik graag voor u de geschikte personen. 

4. Het opbaren

Naast het zelf verzorgen ervaar ik ook vaak dat het fijn is als de overledene wordt opgebaard. Het opbaren is een hele liefdevolle gebeurtenis. 

5. Uw wensen

Samen geven we vorm aan de uitvaart. Door tussen de regels door te luisteren en het écht persoonlijk te maken. Daarbij kiest ú wat u zelf wilt doen en waarbij u mijn ondersteuning wilt.

6. De uitvaart

Als we alles hebben besproken wat u belangrijk vindt gaan we nadenken over de uitvaart. De tijd hiervoor nemen is erg belangrijk. 

"Ik wil dat nabestaanden met een goed gevoel kunnen terugkijken op de dag wanneer ze afscheid van iemand hebben moeten nemen."​